Zaterdag 25 januari 2014

De bevers waren vandaag echte speurneuzen. Ze zochten overal in Hotsjietonia naar plaatjes van de Hotsjietoniabewoners, van drankjes en van lokaties. Dit deden ze allemaal om het raadsel van Hotsjietonia op te lossen. gelukkig waren er een paar vriendjes meegekomen om te helpen. Zij leerden zo ook de beverwereld kennen.

Bij de welpenmeisjes zag ik dubbel! Ik zag de welpen lopen, maar diezelfde meisjes lagen ook op de grond. De meiden hadden elkaar op behangpapier getekend en gingen vervolgens die tekening van zichzelf schilderen. Het werden echte kunstwerken. Ondertussen schilderde de leiding nog wat verder aan de muurschilderingen in het verblijf.

De welpenjongens waren heel sportief bezig en behaalden hun insigne sport. daarvoor speelden ze de lolympische spelen waarbij ze onder andere moesten kontworstelen, touwtrekken en voetballen.

Een verstopte neus was niet handig vandaag bij de verkenners. Daar rook het al snel na de opening overal heerlijk naar cake en gebak. De branders waren opgestookt, oventjes daarop en beslag geklopt en gekneed. Een vleugje verflucht kwam tussendoor, het kluswerk aan de patrouillehokken ging ook nog even door. Hoe het gesmaakt heeft kan ik helaas niet vertellen, maar dat kun je aan de verkenners vragen.

De scouts hadden een rondemiddag op het programma staan. Binnen rook het heerlijk naar chocola en zoetigheid, deze twee kun je heerlijk combineren door gebruik te maken van een chocoladefontein. Buiten werd er hard gewerkt en gestookt. Dit alles om de zelf gemaakte oven van steen, blik en zand goed warm te krijgen voor een heerlijke appeltaart.

Heb je wel eens in een zelfgebouwde boomhut geslapen? De explorers bouwden er vandaag twee waar ze volgend weekend in gaan overnachten. Daar begonnen ze vandaag extra vroeg mee, om een goede boomhut te bouwen heb je niet genoeg aan een paar uurtjes op zaterdagmiddag.

Bij de stam was eind van de middag ook een gezellige drukte. Om met Pinksteren weer een supertof Pikanu te kunnen bieden aan de scouts in de regio was er vanmiddag een voorbereidingsoverleg. We verklappen nog niks, behalve….dat je er uiteraard bij moet zijn!

Wisten jullie trouwens dat er vorige week hard gewerkt is om de toegangswegen naar beide clubhuizen weer wat te egaliseren? Ronald dank je wel voor je verzette werk (en grond!)