Zaterdag 5 december, mooie dag om buiten te zijn

De Bevers hebben vanmorgen Levend Cluedo gespeeld. De uitkomst van het spel was dat Zwarte Piet de dader was. Hij had als beloning voor het oplossen van het raadsel een zakje pepernoten achtergelaten voor de Bevers die later zijn opgegeten bij het vuur, waarop ook chocolademelk warm was gemaakt. Het hout  was deels door de Bevers bij elkaar gesprokkeld. Bij het vuur zijn ook nog een paar liedjes gezongen en een spelletje kwartet gespeeld. Warm en met de buikjes vol pepernoten gingen de Bevers na het afsluiten weer naar huis.

IMG-20141207-WA0004IMG-20141207-WA0005

De welpenmeisjes zijn bezig geweest om het insigne show te verdienen. Eerst moest de inspiratie even los komen, dit hebben wij gedaan door een voorwerpen ronde. Hierbij was het voorwerp alles behalve dat voorwerp, zo werd een theedoek een haarband of een slang. Na de voorwerpen ronde hadden de welpen genoeg inspiratie om aan een sketch en een reclame te werken welke ze daarna aan de hele groep lieten zien. Als afsluiting van de opkomst hebben wij nog een ronde gedaan waarbij ze de allerslechtste allertijden moesten laten zien. Het leukste was natuurlijk om de allerslechtste leiding allertijden te laten zien. Hierna was de opkomst alweer voorbij en kregen de welpen hun insigne show uitgereikt.

Verkenners hebben vandaag in Hulshorst de nodige kuubs hout uit het bos gehaald, gekloofd en naar het clubhuis gebracht. In nog geen 2,5 uur tijd was er een Unimog en mega aanhanger afgetopt 😉 tussendoor hebben we genoten van een kopje chocomelk of koffie met een plak ontbijtkoek. Met dank aan de Fam Kijk in de Vegte. Terug op het clubhuis moest het hout nog worden uitgeladen, en worden opgestapeld. Hierna nog even een bekertje limo om vervolgens af te sluiten. Ook de verkenners hadden ijsjes gekregen, maar hebben deze bewaard voor het kerstdiner over twee weken.

IMG-20141207-WA0019 IMG-20141207-WA0021

De scouts hebben zich vandaag ook goed vermaakt. Een paar weken geleden hebben we vetbollen en een vettaart gemaakt, die hebben we nu opgehangen verspreid door het bos. Een aantal scouts hebben hun fluitenkoord afgeknoopt, de rest ging aan de slag met houthakken en bijleren voor hey komende hout hakkers veste insigne! Met een lekker koppie thee, taai taai en dikke vette ijsco’s  (was over bij camping de Tol en smaakt ook midden in de winter heel erg lekker, Dankjewel!) waren we daarna helemaal klaar voor een groepsfoto voor KiKa op 1 been en een potje Hollandse Leeuwen. Daarna was het helaas alweer tijd om af te sluiten met WEL THUIS EN GOED SPOOR

IMG-20141207-WA0002