Zaterdag 8 februari

Verkenners hebben een ww kamp! Winter water kamp…..Vrijdagavond in een luxe gestart met een toepasselijke film…waterworld…..hierbij mag natuurlijk de chips, cola, sinas of een combinatie hiervan niet ontbreken. Op zaterdag zijn ze verder afgedaald naar een meer basic idee…..’s morgens ontbeten met een Veluws ontbijt…..pannenkoeken, mmmmm! ‘s middags stokbrood en groente soep op houtvuur gemaakt. Als het buiten nat en koud is moet er goed worden gegeten!

IMG-20140208-WA0001  IMG-20140208-WA0000  IMG-20140208-WA0002

Een traditie wat is dat nu?.. Een traditie is een gebruik of gewoonte die van de ene generatie op de andere wordt doorgegeven. De scouts moeten hebben gedacht als we dat nu in een spelvorm gieten hebben we een hoop lol. Later op de middag werd er nog een potje weerwolven van wakkerdam gespeeld.

De Stanley stam heeft vandaag een vervolg gemaakt aan het onderhoud van de stam hut. Maar voordat daar aan kon worden begonnen moesten er eerst boodschappen worden gedaan. Voor de ontspanning ook maar een nieuw dartbord inkopen en ophangen. Wie wordt de nieuwe “van Gerwen” van dat stam?

De ouderochtend bij de welpen en bevers was erg geslaagd. Er zijn veel positieve reacties van ouders gehoord. Er was een presentatie met veel informatie over scouting (Nunspeet) in het algemeen en de drie deelnemende speltakken in het bijzonder. De kinderen speelden ondertussen een smokkelspel. Na een korte pauze konden de ouders en kinderen nog samen activiteiten doen zoals een indianen brug, Baloe spel met snoepjes, appels met rozijnen en kaneel op het vuur, walkie talkie “wie ben ik”en nog veel meer..

Een aantal enthousiaste ouders hebben zich vanmorgen aangemeld om te komen helpen bij schoonmaken, klussen, koken of als ondersteuning tijdens opkomsten. We hopen dat meer ouders dit goede voorbeeld volgen. Aan publiciteit mag dit jaar niets ontbreken, de LRN was vandaag aanwezig voor een radio reportage en enkele foto’s werden er geschoten voor op de kabelkrant.

Bij de schietvereniging in Hulshorst waren de explorers bezig met pijl en boog. Twee uur langs hebben ze de pijlen door de lucht laten vliegen. Super gaaf was dan ook de reactie! ‘s middags interessegroepjes gevormd om komende opkomsten te vullen. De explorers zijn (onder begeleiding) zelf verantwoordelijk voor wat ze doen tijdens de opkomsten.

  IMG-20140208-WA0004  IMG-20140208-WA0005 IMG-20140208-WA0006

Sponsor Scouting Nunspeet gratis!
Koopt u wel eens online? Vergeet dan volgende keer niet om eerst https://www.scoutingnunspeet.nl te bezoeken.
Via de knop van SponsorKliks komt u uit bij ruim 100 winkels waar u precies hetzelfde betaalt maar gaat er een commissie naar Scouting Nunspeet.  U sponsort dus gratis!