Zaterdag 8 maart 2014

De jongenswelpen gingen vandaag schat zoeken in het bos. Ergens lagen edelstenen begraven die de welpen konden vinden door een puzzel op te lossen. Op verschillende plekken in het bos waren allemaal enveloppen verstopt met een stukje van de puzzel erin. Er waren twee partijen die met elkaar streden om als eerste de schat te vinden en daarnaast ook nog de meeste punten te verzamelen. Elke envelop is  5 punten waard en de schat 20 punten! Het zoeken was heel erg spannend, maar bleek de ene partij net iets beter te kunnen puzzelen als de andere. Ze vonden de schat die eetbaar bleek te zijn, want de ‘edelstenen’ bleken mini-wijnballen te zijn. Omdat de winnende partij hun jassen in het bos had laten liggen toen ze de schat gingen opgraven en de verliezende partij deze hadden meegenomen werd de deal gesloten dat iedereen mocht meedelen in de schat. Zo had iedereen een lekker snoepje bij de limonade. We hebben de opkomst afgesloten met een potje Hollandse Leeuwen.

 img-20140308-wa0008a img-20140308-wa0009 img-20140308-wa0012

De Explorers stelden hun geluk op de proef vandaag. De dames en heren hebben een casinomiddag gehad. De zon scheen heerlijk vandaag dus zijn alle tafels en banken naar buiten gesleept. Ontspannend zijn daar de verschillende spelen uitgeprobeerd zoals roulette, poker en blackjack gedaan met nepgeld en fiches. Snoepgoed als ‘prijsjes’.

Vandaag hebben de verkenners wat aan teambuilding gedaan en tevens flink gebruik gemaakt van het mooie weer! Ze hebben met hun patrouille een hindernis baantje uitgezet die ze vervolgens met hun enkels aan elkaar geknoopt hebben ‘gelopen’. Zo samen lopen is dan nog niet zo makkelijk niet en dan ook nog die hindernissen. Tussendoor hebben we nog een spelletje Hollandse leeuwen gedaan.

img-20140308-wa0016 img-20140308-wa0015 img-20140308-wa0018

De welpenmeisjes hebben een tocht gelopen. De tocht bestond uit verschillende routetechnieken zoals bij voorbeeld een kruispunten route. Op ongeveer de helft van de tocht hebben de dames heerlijk gespeeld bij de vennetjes. Welpenmeisjes en water, voor je het weet was er een gevallen tot d’r middel helemaal nat. Wat boffen dat het zo’n mooi weer is vandaag, heerlijk in de zon zitten genieten en opdrogen. De tijd gaat zo snel dat het nog hard lopen was om op rijd weer op het clubhuis te zijn.

20140308_120504 20140308_120527

Start- stop-start-stop.. Wij met de scouts hebben een creatieve stop motion film gemaakt.  Zelf een verhaal bedenken, dat is voor de scouts geen probleem.  Zo hebben we elke seizoen uitgebeeld gezien in prachtig kledij en daarnaast is er een spel uitgebeeld.  Met het prachtige voorjaars weer hebben we afgesloten met een woest potje Hollandse leeuwen.