Zaterdag 8 november, vuur en lekker eten voor je zelf en vogels

Vandaag hebben we met de Bevers een herfstwandeling gemaakt door Hotsjietonia. Lekker wandelen door het bos en zoeken naar mooie blaadjes/dennenappels/takken. Kruipen door een spinnenweb zonder de draden te raken en zelf een web maken met naald en draad. Tussen de activiteiten door hebben we de kinderen verteld over Bas Bos, Noa, Rebel en Keet Kleur!

Hieruit moet een taart ontstaan….dachten de Explorers.  Beslag wordt op het marktplein ‘samengesteld’ zonder hulpmiddelen,het beslag team, heeft een vork geregeld bij de plaatselijke middenstand. Door de Ontwerper, bouwer en uitvoerder is de oven in een mum van tijd klaar en operationeel. Het resultaat een heerlijke taart die zicht goed liet smaken.

IMG-20141108-WA0002IMG-20141108-WA0007 IMG-20141108-WA0022 IMG-20141108-WA0027

De verkenners hebben per patrouille vandaag een vuurtje gemaakt. Opdracht 1: maak het vuur aan met 1 lucifer. Dit lukte maar 1 patrouille, de andere 2 patrouilles hadden helaas toch meer lucifers nodig. Opdracht 2: brand zo snel mogelijk het touwtje door. Opdracht 3: maak een bankje voor je patrouille waar je op kan zitten. Dit werden drie uit eenlopende ontwerpen. Van minimalistisch tot bouwkundig helemaal doordacht. Nadat alle vuren tot een mooie as laag waren omgetoverd kon er bananenboot en gepofte appels worden gemaakt.

De scouts hebben zich vandaag vermaakt met het maken van een vettaart (natuurlijk hartvormig), vetbollen en pindakettingen. Eerst werd het vet gesmolten en toen het vloeibaar was is het vogelzaad erdoor geroerd. Daarna hebben de scouts het verdeeld in plastic bekertjes met daarin een lus touw. Ze staan nu op zolder uit te hangen! De resultaten foto’s komen volgende week als we ze ophangen in het bos!