ZOKA Scouts 2014 – Al aan de Zee

ZOKA Scouts – Naaldenveld 2014

Alle speltakken waren al bijna weer terug en nu mocht dan ook eindelijk ons ZOKA beginnen! Zaterdag 26 juli vroeg in de ochtend kwam de vrachtwagen van Kattenberg al bij Guithégro aan om al onze spullen en bagage in te laden! Een mooie sponsoring die ons zomerkamp mogelijk maakte.

foto 2

Zo rond half elf reden we bepakt en bezakt naar Amstelveen om van daaruit op de fiets te stappen richting Zandvoort. Door de harde wind was het een pittige fietstocht. Onderweg hebben we geluncht onder de landingsroute van Schiphol, super gaaf! Toen we aankwamen op het levensgrote terrein moesten we alles uitpakken en naar het veld brengen met karren en kruiwagens. Het grote opbouwen van het terrein moest beginnen, de tenten opzetten, de kampkeuken pionieren en inrichten, water halen. De rest van de dag waren we daar wel druk mee!

De volgende ochtend na het ontbijt begonnen we met een potje ochtendgym! Trefbal, voetbal en rugby (kan ook nooit normaal) maakten ons wel goed wakker! Na de lunch stapten we op de fiets om een wandeltocht te maken door de “Waterleidingduinen”, een 34 km2 gebied met heel veel damherten, reeën, libellen, kikkers en zelfs een stier (die we gelukkig niet zijn tegen gekomen). Het was lekker weer en een mooie tocht! Na lekker gekookt te hebben, gegeten en een leuke avond wisten we niet wat ons de volgende dag te wachten zou staan…

2014-07-27_14.08.22

Met het openen van de ogen en oren was het meteen duidelijk, REGEN! En niet een klein beetje REGEN, maar HEUL VEUL REGEN. Nadat we eerst maar eens lekker lang bleven liggen, bleek dat we er toch echt uit moesten om maatregelen te treffen. De tenten hielden het niet meer en langzaam kwam er ook HEUL VEUL REGEN in de slaaptenten. Gewapend met scheppen, poncho’s en vuilniszakken hebben we goten gegraven om het water weg te krijgen. De blijdschap was tijdelijk even ver te zoeken bij veel scouts! Ook bij de leiding Marije en Lisette die op dat moment in een super beslagen Chevrolet Misty boodschappen deden. Levensgevaarlijk. Gelukkig hebben ook zij het noodweer overleefd. Maar er kwam goed nieuws: Lekker naar een subtropisch zwembad in de buurt om daar lekker schoon en warm te worden. Het was heel erg leuk, lekker van de glijbaan, duels in het buitenbad en als klap op de vuurpijl een ‘bommetje’ van Dirk van de duikplank. Toen we terug kwamen op het terrein scheen de zon en konden we alles drogen. Eind goed, al goed. ’s Avonds was het tijd voor de dropping! Een heuze oppakdropping. Deze avond zullen de Valken niet zo snel vergeten. Vlak voordat ze op het terrein waren werden ze opgepakt door Marije die ze besloop en liet schrikken. Na 3 rondjes met ze achterin te hebben gereden had de leiding ze ongeveer 100 meter verder gezet dan waar ze gevonden waren, maar wat bleek ze wisten helemaal niet meer waar ze waren. Laten we het kort houden, ze hebben ongeveer over 500 meter een uur en een kwartier gedaan…

Dinsdag. Na het opstaan gingen we ons voorbereiden om op de fiets naar Haarlem te gaan, waar een mooie puzzeltocht gepland was. We lunchten in een klein parkje midden in de stad en met het happen hadden we veel bekijks. Na de lunch was het shoppen geblazen! JEUJ. Het was weer heerlijk weer en daarom konden we iets proberen wat we eigenlijk nog nooit hadden gedaan. Koken met onze gas- en colemanbranders in het park! Met weinig hulpmiddelen kwamen er heerlijke panpizza’s op tafel (lees; op het gras) en de leiding had heerlijke pilaf bereid. Na het eten probeerden we onze acrogym skills, die niet al te best waren. Het bracht wel een hoop lol!

Tijdens het zomerkamp hebben de scouts de badge “Routetechnieken” verdiend door zaken te leren als tocht uitzetten, tocht lopen, oriënteren op de kaart en natuurlijk routetechnieken zelf! In weer het waterleidingduinen gebied kregen de scouts op woensdag de opdracht om voor een andere groep een route uit te zetten. Eerst legden de leiding uit welke routetechnieken er gebruikt moesten worden en kreeg iedereen een korte overhoring. Je krijgt natuurlijk niet je badge als je het niet begrijpt, soms moeten we streng zijn J. Met de damherten weer op de loer heeft iedereen vandaag veel opgestoken en waren alle scouts dichter bij de felbegeerde batch. ’s Avonds zijn we naar het strand gefietst, waar net de zon in de zee zakte toen we aankwamen. Prachtig! We hebben een zandkastelen competitie gehouden onder leiding van onze gastjury Stephanie (vriendin van Nick) en Guus (vriend van Lisette). Ze waren unaniem en de burcht van de Arenden had gewonnen! Hierna hebben we nog een ruig potje Hollandse Leeuwen gespeeld en was het daarna toch tijd om weer huiswaarts te keren.

2014-07-28_20.37.16

Het zonnetje scheen weer overheerlijk toen we wakker werden! De fiets werd erbij gepakt, want vandaag stond er een activiteit op het programma die zich op het strand van Bloemendaal afspeelde! Beter gezegd de zee, want we gingen SURFEN! Alle scouts en Roos, Nick en Lisette werden in een heel stoer wetsuit gehesen, OEF wat strak! Drie HELE knappe mannen (in wetsuit) legden uit hoe golven ontstaan en wat een goede golf is. Daarna leerden we hoe we op onze plank moesten liggen en hoe we erop moesten gaan staan. Toen was het tijd om de zee in te gaan! Wat volgde waren 2 uur peddelen, zwemmen, vallen, opstaan, hulp krijgen van een knappe man (spannendd), weer proberen en ja hoor sommige lukten het om te gaan staan! Jeutje wat was het gaaf. Na het surfen was het een helse klus om de wetsuit weer uit te krijgen. Hierna hebben we lekker gezonnebaad, gezwommen en friet gegeten. Heerlijke dag.

De 1-na-laatste dag was aangebroken en het was weer tijd om wat aan onze “Routetechnieken” te doen. Beide rondes kregen een GPS en leerden eerst hoe je deze moest gebruiken. Daarna fietsten de scouts naar Zandvoort (met hesjes aan, haha), waar de GPS-tocht begon. Op verschillende punten in Zandvoort moest je vragen beantwoorden. Om 15.00 hadden we een post vlakbij het strand, waar de scouts hun creatieve skills gingen tonen. De opdracht was een schilderij maken met een voorwerp naar keuze, iets uit het uitzicht en natuurlijk je handtekening onderin. Wat een talent! Terug op het terrein ontstaken we de BBQ en was er tijd om sketches in te studeren voor de Bonte Avond! Dit werd inderdaad een Bonte Avond, want er was een mooi lied, een quiz leiding versus scouts (die natuurlijk gewonnen werd door .. de leiding 😉 ) en een sketch van de leiding. De moppen van Lisette – een teek in de disco / een discotheek – een teek die eten afhaalt / een take – away – waren ook erg goed. Ahum. Daarna was het tijd voor de scouts om naar bed te gaan, met uitzondering van het kader! Deze kaderavond zullen we nooit vergeten en als je wilt weten wat we hebben gedaan vraag het aan de desbetreffende scouts!

Zaterdagochtend – helaas helaas de laatste dag! Nooit zo leuk, want het was opruimen geblazen. Tenten afbreken, spullen inpakken, klaarmaken voor vertrek. Kattenberg kwam onze spullen inladen in de vrachtwagen. De scouts stapten op de fiets voor een – meewind YES – rit naar Amstelveen! Daar stonden al wat ouders ons op te wachten en na een korte lunch stapten we in de auto om naar Nunspeet te rijden! De ouders van Eline en Geraldine hadden voor heerlijk cola en chips gezorgd toen we aankwamen. Een fijne verwelkoming van alle ouders hielp ons nog even wakker te blijven! Het was een fantastisch zomerkamp met veel hoogtepunten en maar een regendieptepunt. Veel mooie herinneringen gemaakt!!

Wel thuis en goed spoor.


Meer foto’s zijn te zien in ons fotoalbum