Zomerkamp 2013 Explorers

Terwijl de verkenners en padvindsters onderweg waren naar Engeland kwamen de Explorers terug van een gestaagd zomerkap in Zwitserland.

Dag 1, zaterdag 13 juli

Om 7.00 uur was het dan zo ver, het zomerkamp kon beginnen. Nadat alle spullen waren ingepakt, konden de twee busjes vanaf het transferium vertrekken. Na ongeveer acht uur rijden kwamen aan in Zwitserland. In een plaatsje, waar vervelende honden zijn, werden boodschappen gedaan en kregen we drie enveloppen. Aan de hand van de aanwijzingen in de enveloppen moesten we bij onze eerst overnachtingsplaats komen. Na ongeveer 25 minuutjes lopen hadden we het gevonden. ’s Avonds hebben we lekker gebarbecued.

Dag 2, zondag 14 juli

Na een korte nacht was het tijd om op te ruimen en te vertrekken naar het startpunt van onze tocht. Na een aardig stuk door o.a. de Gotthardtunnel rijden kwamen we aan in Frasco. Om twee uur begonnen we hier onze tocht naar boven. Langs beekjes, watervallen en uitkijk punten kwamen we bij Lago d’Efra, een smeltwater meertje 1850 meter. Na hier gerust te hebben zijn we nog drie kwartier doorgelopen naar onze slaapplaats Capanna d'Efra (1939m) waar we rond negen uur aankwamen. Vanaf dit punt hadden we een overweldigend uitzicht over de bergen om ons heen en mochten we genieten van een erg mooie zonsondergang.

Dag 3, maandag 15 juli

Na heerlijk te hebben geslapen begonnen we de dag vroeg met een stevig ontbijt. Nadat we alle spullen weer in onze backpack hadden gestopt konden we weer op weg. Na eerst nog zo’n 150 meter te hebben geklommen begon de afdaling. Ook nu liepen we weer langs beekjes, watervalletjes en stenen huisjes. Het was voor de meeste een zware afdaling maar na de hele dag gelopen te hebben waren we (eindelijk) weer beneden op zo’n 600 meter. Met de busjes gingen we naar onze volgende camping, Centro Campra bij Olivone. Hier werden onze tenten opgezet. Na en gezellige avond ging iedereen vermoeid slapen.

Locatie: 

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-Logo
Explorers, locatie kampterrein

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Explorers, locatie kampterrein 46.537669, 8.903561

Dag 4, dinsdag 16 juli

De ochtend begon met uitslapen. Toen iedereen uit bed was maakte chef kok Rogier heerlijke gebakken eitjes, en op getoste broodjes was dat smullen. ’s Middags zijn we naar Olivone gegaan om informatie over de regio te halen. Terwijl de begeleiding op een terrasje zat hebben wij lekker in de zon gezeten.
Voor Swen is 16 juli een bijzondere dag, dan is hij namelijk jarig. Dus was er een rede voor een feestje. In de na middag had hij ons al getrakteerd op een ijsje maar ’s avonds was hij aan de beurt. Van Leonie, Elise en Ellen kreeg hij mooie slippers en van de leiding kreeg hij zijn eerst officiële biertje. Na een vrolijke en gezellige avond was het tijd om te slapen waar voor Swen nog een verrassing was: een tent vol ballonnen.

Dag 5, woensdag 17 juli

Na een korte nacht en een goed ontbijt gingen we op weg naar Bellinzona, hier zou een kasteel zijn met een mooi dorpje. In het dorpje bleken drie kasteeltjes te zijn. Na één te hebben bekeken liepen we naar het dorpje. Omdat het kasteeltje op een berg stond moesten we ook nu weer afdalen. Terwijl iedereen spierpijn had en veel moeite deed om beneden te komen kon je genieten van weer een gaaf uitzicht. Een rondje door het stadje was ook de moeite waard. Er stond een mooie kerk en oude huizen. Met het heerlijke weer was een terrasje of een bankje in de binnenstad ook niet verkeerd.
Als je in Zwitserland bent moet je ook kaasfonduen. En wie kan dat beter klaarmaken dan onze half Zwitser Silvan? Maar terwijl Silvan aan het koken was begon het na vijf droge dagen te regenen. Er werd snel en zeiltje gespannen maar toen we zaten te eten begon het te hevig onweren. De onweer zat boven ons en op een open veld is dat niet zo veilig. We zijn in de busjes naar voren gereden waar we ons geplande avondprogramma hebben gedaan, mini casino.

Dag 6, donderdag 18 juli

Het was de bedoeling om vanochtend op tijd op te staan. Maar bijna iedereen werd een uur later wakker. Daarom zijn we ’s middags, in plaats van in de ochtend, naar Locarno gegaan. Hier hebben de meiden vooral gewinkeld en de jongens de stad en het grote meer dat er bij ligt (Laco Maggiore) bekeken.
We hadden afgesproken om vandaag voor de begeleiding en ons zelf de gaan koken. Dus op de terugweg zijn we inkopen gaan doen. ’s Avonds na het eten hebben we met z’n allen Weerwolven van Wakkerdam gespeeld.

Dag 7, vrijdag 19 juli

Deze ochtend is het wel gelukt om op tijd op te staan. Ook vandaag gingen we weer naar Locarno. Hier zouden we rodelen. Bij de rodelbaan aangekomen bleek dat we niet zomaar konden rodelen maar eerst nog met een dure kabelbaan naar boven moesten. We zijn daarom maar gelijk gaan zwemmen in het Lago Maggiore. Het water was lekker en we hebben ons hier dan ook de hele middag kunnen vermaken.
’s Avond stonden pannenkoeken op het menu maar onder het bakken begon het te regenen. Ook nu was er weer onweer bij maar deze kwam niet dichtbij dan drie kilometer. Daarom zijn we dit keer niet voren gereden maar zijn we op het terrein zelf gebleven. Na het eten hebben we al wat spullen voor morgen opgeruimd. Ook vanavond was het gezellig rond het kampvuur en werd er weer weerwolven van wakkerdam gespeeld.

Dag 8, zaterdag 20 juli

De dag begon vroeg, om zes uur stond de wekker. Nadat alle tenten waren ingepakt, de keuken was opgeruimd en de busjes waren ingepakt konden we vertrekken. Na een hele tijd rijden door Zwitserland en Duitsland hebben we gegeten bij de Burger King. Na een lekkere maaltijd zijn we doorgereden naar Nederland en om tien voor half negen kwamen we weer aan bij het transferium.

Ik denk dat iedereen van het zomerkamp heeft genoten en het naar zijn of haar zin heeft gehad

 

Meer informatie over:

Berghut
Tocht
Camping

 

IMG_20130714_210843.jpg

Meer foto’s volgen.

Tijmen