Zomerkamp welpenjongens goed van start

Gistermiddag zijn de welpenjongens in Oudewater aangekomen voor een midweek zomerkamp. Nadat de luchtbedden waren opgeblazen en de ouders hun koffie op hadden, was het toch echt tijd om afscheid te nemen van papa/mama/opa/oma. Na een spelletjes levend kwartet in de zinderende hitte was het wel even nodig om bij te komen van alle (in)spanning, dus de welpen konden tot het avondeten nog even lekker vrijspelen of iets lezen in onze speciale leeszaal.

Na het avondeten (macaroni met heeeeel weinig groenten en een klein beetje ketchup ;)) hebben we samen de omgeving verkend door middel van een klein tochtje rond het clubhuis. Tijdens het drinken na dit tochtje ging de telefoon in het clubhuis: het was heks Grunilda die gezellig langs wilde komen om kennis te maken. Dat vond Akela wel goed en ze was er dan ook razendsnel op haar vliegensvlugge bezem, samen met haar vriend de Tovenaar. Grunilda vond dat de welpen al net zo raar op haar reageerden als de mensen in Oudewater. Eigenlijk is ze heel aardig, maar omdat ze een heks is, zijn de mensen niet erg aardig tegen haar. De Tovenaar vond dit zielig en kwam met een oplossing: hij kon wel een toverdrank maken waarmee Grunilda er normaal uit zou zien, zodat ze haar droom kan waarmaken om andere mensen te helpen. Hij vroeg de welpen hulp bij het verzamelen van de ingrediënten. Ze spraken af dat hij nog een lijst met ingrediënten zou komen brengen die de welpen kunnen verzamelen.

De welpen mochten na het bezoek van Grunilda en de Tovenaar nog vrijspelen, waarbij een reddingsactie van een bal nodig was met een 'vlot' (zie foto), totdat het toch echt tijd was om naar bed te gaan. Met een temperatuur van 26 a 27 graden in de slaapzaal plus alle spanning van het slapen in een vreemde omgeving was dat nog niet zo makkelijk, maar uiteindelijk was het dan toch stil rond een uur of 12. De maan speelde mooi mee met het thema: het was namelijk volle maan.

Om half 8 vanochtend ging de wekker weer en is iedereen opgestaan. De eerste nacht was dus kort, maar we hebben hem goed doorstaan. Voor het ontbijt moest er natuurlijk eerst ochtendgym worden gedaan onder leiding van Martijn; dit bestond uit het rennen van een aantal rondjes rond het clubhuis. Net hebben we het spel Ratten en Raven gespeeld en na de lunch gaan we op verzoek van heks Grunilda en de Tovenaar een bezoek brengen aan de Heksenwaag waar Oudewater zo bekend om staat.