Zonneschijn of regen, Scouting gaat altijd door!

Een brief, een brief! klonk er uit het beverhok. De bevers hadden een echte brief gekregen van Rebbel. Komen jullie buiten spelen vroeg Rebbel. Tussen de buien door hebben de bevers oud Hollandse spelletjes gedaan. Maar om even alle energie te verliezen een potje touwtrekken tegen de leiding…. Wie gewonnen heeft…….?

De Welpen meisjes hebben vandaag van alles gemaakt en gedaan. Buiten was het niet zon fijn weer dus lekker binnen bij de kachel hebben we zelf lipgloss en jam gemaakt. Ook het maken van een eigen dasring was een leuke uitdaging. Speciaal voor Moederdag hebben we hebben onze nagels gelakt.

IMG-20140510-WA0014 IMG-20140510-WA0001

Een stoere binnen opkomst ook bij de welpenjongens. Ze mochten in zelfgemaakte groepjes een stukje van een kinetische baan bouwen. Alle onderdelen werden later op de ochtend helemaal aan elkaar gemaakt zodat het hele welpenverblijf vol stond. Tussendoor nog even lekker buiten gerend en aan het einde de baan uitgetest. Niet alle delen gingen niet helemaal soepel maar was zeker een gave en geslaagde baan! Ook de 4 jongens van kies je sport waren er weer gezellig bij en hebben een hele leuke opkomst gehad, volgende week weer? Natuurlijk!!

De Scouts lieten het zicht lekker smaken, zij schuwen de regen niet zijn fik aan het stoken knakworsten aan het eten. Explorers zijn op stap de begeleiding verveeld zich………  zie foto.. .. de ramen zijn weer keurig schoon. En er word ook weer hard gewerkt aan de “RISK tafel”…..nieuwe lak laag. Voor het zomerkamp moet hij wel af zijn, de verkenners(en leiding) verheugen zich al op een spelletje.

IMG-20140510-WA0028 IMG-20140510-WA0031 IMG-20140510-WA0029

Ook ’s middags was het weer en niet beter op, dus de verkenners hebben binnen apenkooi gespeeld…..nadat er tonnen, tafels, banken en een vierpoot aan elkaar waren geknoopt werd het geheel nog wat opgevrolijkt met wat hoepels. Nadat we het een aantal keren gewoon hadden gespeeld, hebben we het wat spannender gemaakt door 1 tikker te blinddoeken en deze door een andere verkenner te laten sturen. Dit leverde de nodige lol op aan het einde van de middag moest er natuurlijk weer worden opgeruimd. Hierna hebben we afgesloten.

 

Wel thuis en goed spoor!