Zonnige Scoutingdag

Zaterdag 17 mei was weer een een heerlijke zonnige dag, en dan gaan we met z’n allen lekker naar buiten ūüôā Vuur, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen.¬†De bevers kregen een heleboel vragen over vuur, nadat alle antwoorden goed waren ging de leiding het vuur aansteken. Op het menu stond appel met kaneel en rozijnen maar een lekkere¬†marshmallow gaat er ook nog wel in. met een warme en volle buik lekker naar huis

De verkenners konden het weer niet laten……er moest weer wat gebakken worden om vervolgens te worden opgegeten! Vandaag hebben ze oventjes gebouwd om daar vervolgens hartige taart in te bakken. Eerst moesten er wat roosters op maat worden gemaakt om daarna te bekleden met blik. Nadat er een klein tonnetje door midden was gezaagd waren de basis ingredi√ęnten voor de oven bijna klaar. Nadat er uit hout een deurtje was gezaagd kon de oven in elkaar worden gezet. In de keuken werd onder tussen hard gewerkt. De groente gesneden en het deeg in een springvorm geduwd. Om kwart voor vijf waren er twee heerlijke hartige taarten gebakken en klaar om te worden verslonden. ¬†Vuur en water dat gaat niet samen, maar dat is wel een mooie uitdaging dachten de explorers. De heren en dames gingen aan de slag om grote kuilen te graven, tonnen te plaatsen en watertorens te bouwen, wie houd het vuur het langste branden…

IMG-20140517-WA0054IMG-20140517-WA0036IMG-20140517-WA0043

 

Ook op locatie Guith√©gro was het een warme en vurige dag, de welpenmeiden zijn dus ook met vuur bezig geweest. ¬†Met z’n allen hebben geleerd hoe je een vuurtje maakt, om te beginnen hebben de meiden hout gesprokkeld. De oudsten hebben leren hout hakken, best spannend met een bijl. Gelukkig goede begeleiding en alle vingers zitten er nog aan!¬†¬†Daarna hebben we in twee nestjes een vuurtje gemaakt waarna we een touwtje zo snel mogelijk moesten -doorbranden. wie het snelste was…. vraag dat de meiden maar ūüėȬ†Toen de vuren goed waren opgestookt hebben de meiden bananenboten gemaakt en appels met rozijnen suiker en kaneel deze hebben op het ene as van een vuurtje gelegd op het andere vuur hebben we tosti gemaakt.¬†De meiden gingen met een volle buik weer naar huis.¬†Vandaag waren er ook twee nieuwe waarvan √©√©n via kies je sport en de ander kwam mee na een spreekbeurt van een jongenswelp, beide meisjes hebben het super naar het zin gehad! Zou deze jongens wel bezig zijn met zijn Buddy badge? of denken jullie dat het gaat om de spreekbeurt badge?

De welpen jongens op locatie Bramstroephuis hebben hun eigen hindernis/stormbaan gemaakt. Ook Akela stak zijn handen uit de mouwen.. wat zou hij hebben gevonden?? De jongens hebben in 5 groepjes eerst de plannen uitgewerkt voor de verschillende onderdelen en daarna kon er worden gegraven, geknoopt en gebouwd. Na een welverdiende pauze met limonade en een traktatie hebben we de laatste dingen afgemaakt. Vervolgens konden de welpen het parcours afleggen, wat ondanks wat filevorming erg leuk was!

IMG-20140517-WA0058IMG-20140517-WA0007

IMG-20140517-WA0008

Smerige opkomst bij de scouts, Ook wij hadden vandaag 1 kies je sporter en 2 kijkers, waardoor wij met een enorm aantal haha (lees 17 scouts) aan de opkomst begonnen. Het vieze spel is gewonnen door het gele team en de winst was met Lisette op pad om ijsjes uit te kiezen. Hiermee lekker in de zon gezeten en heerlijk uurtje gechilld. Er werd afgesloten met een potje weerwolven. Bont gekleurde scouts gingen weer huiswaarts!