Zwarte Pieten verrassen vrijwilligers en jeugdleden Scouting Nunspeet

Ieder jaar op 7 december is het Nationale Vrijwilligersdag. Toen de Sint daarover hoorde, toverde dat op zijn gezicht een grote lach. Vrijwilligers die af en toe in het zonnetje worden gezet, daar moet zeker op worden gelet. Stad en land hebben de Pieten afgezocht en vervolgens alle chocoladeletters i opgekocht. Als vrijwilliger ben jij het puntje op de i is de boodschap die de Sint de vrijwilligers van Scouting Nunspeet mee wil geven, en blijf vooral zo gedreven! Jullie zijn een leuke en enthousiaste groep mensen, wat meer kun je als vereniging nog wensen!

 

Vanmorgen gingen de Pieten al vroeg op pad om hun bezoek aan Scouting Nunspeet te beginnen bij de Bevers, die al volop bezig waren met een spel en haast niet konden geloven dat er echt Zwarte Pieten op bezoek kwamen bij Scouting! Nadat iedereen was verzameld, werden er spontaan een aantal Sinterklaasliedjes gezongen. Dat vonden de Pieten erg leuk! Daarna was het tijd om te kijken wat de Pieten hadden meegebracht: voor de Bevers een hele zak pepernoten en voor de leiding een cadeautje en een gedicht, dat natuurlijk moest worden voorgelezen! Bij vertrek werden de Pieten ook weer toegezongen: ‘dag Zwarte Pietjes, daaahaaag, daaahaaag, daaahaag, Zwarte Piet!’ (Sint was er niet bij, dus de tekst moest wat worden aangepast ;))

De volgende groep waar de Pieten langs gingen was de Welpenmeisjes. Zij zaten gezellig met z’n allen in hun verblijf een Sint-modeshow voor te bereiden toen er ineens op het raam en daarna op de deur werd geklopt. De meiden waren goed verrast en vonden het erg leuk dat Piet en Piet ze kwamen bezoeken! Ook hier werd een gedicht voorgelezen voor de leiding en een bijbehorend cadeautje gegeven. De meiden hebben, naast het vele snoep dat ze al hadden, nóg meer pepernoten gekregen en waren dus goed verwend 🙂

Na een korte pauze voor de Pieten, ging hun rondje verder. Nu waren het de Scouts die ze vereerden met een verrassingsbezoek. De meiden reageerden erg enthousiast en de Pietjes mochten zelfs nog meedoen met het dobbelspel dat ze aan het spelen waren. Maar lang konden de Pieten niet blijven, want ze gingen weer naar het andere clubhuis, waar de Welpenjongens bezig waren met het oefenen van hun Pieten-skills. Ze waren nog druk aan het balanceren op de nok van een ‘dak’ toen de Pietjes eraan kwamen. Maar omdat het een wedstrijd was, maakten de jongens eerst hun parcours af voordat de volle aandacht naar de Pieten ging. Natuurlijk moesten de Pieten even voordoen hoe ze soepeltjes op de daken klimmen en dus moesten ze eraan geloven: ze moesten de Welpen voorgaan de touwbaan in. Gelukkig ging het ze goed af!

De Verkenners waren snoepbeurs aan het spelen toen de Pieten langskwamen. Dat deden ze onder andere met pepernoten, dus toen de Pieten binnenkwamen en de Verkenners doorkregen dat ze pepernoten konden krijgen, ontstond er een soort stormloop op pepernoten: hiermee konden de Verkenners immers goed handel drijven! Zowel de Scouts- als Verkennerleiding kreeg, net als alle andere leiding, een gedicht en een cadeautje van de Sint.

Het bezoek aan Scouting Nunspeet was nog niet voorbij, want ook de Explorers, de Highlanders en de Stam werden niet vergeten! Piet vond het trouwens leuk om te zien dat de Stam zelf pepernoten aan het bakken was. Ze smaakten erg goed! Ook aan andere vrijwilligers, waaronder het bestuur en oudervertegenwoordigers had de Sint gedacht: ook zij kregen een cadeautje van hem, omdat Scouting Nunspeet zonder al die vrijwilligers niet iedere week aan zoveel kinderen een supergave vrijetijdsbesteding kan bieden!

Bekijk de foto’s in het fotoalbum